Kategorier
Uncategorized

Delingsøkonomi og digitale plattformer

Noe av det som virket meget interessant i år er noe av pensumet mitt i valgfaget digital markedsføring, Var noe vi lærte tidligere i dag om delingsøkonomi og digitale plattformer som skapte stor interesse hos meg personlig. Vi lever i en tid hvor teknkologi har blitt et nødvendig verktøy for oss alle i samfunnet. Og videre så har jeg aldri tenkt over når jeg har benyttet meg av de mulighetene jeg har tatt, som bruk av Uber eller Foodora som faller under kategorien delingsøkonomi.

Digitale plattformer er jo på måte en teknologisk breakthrough som samler inn data omgjort til det man kan refere kunstig intelleigens til. Teknologien bidrar for oss å handle og bearbeide raskere enn noen gang mellom ulike parter. Ta f.eks. alle disse sosiale platformene som teams, skype og zoom utifra koronautfallet. Det blåste jo helt til værs pga digitale forelesninger og hjemmekontor. Og istedet for at alle studenter eller arbeidstakere i mellom seg handlet på egen måte, skapte disse platformene mer kontroll og stabilitet for samhandlende.

Delingsøkonomi betegnes som en forretningsmodell der enkeltakere og organisasjoner tilbyr, kjøper tjenester eller eiendeler i samhandling med hverandre via en en form for digital platform. (snl.no). Konkrete eksempler kan være lyft, wolt eller momondo.

Delingsøkonomi altså forretningsmodellen er ganske nytt men ganske bærekraftig innenfor økonomien i dag. Folk har begynt å sysselsitte sine produkter eller tjenester, altså det man eier gjennom en form for deling. Det har bidratt til en positiv apell hos oss forbrukere i dag og markedet man handler innad. Det ekspanderer dine muligheter i dag enn noen gang tidligere. F.eks. bestilling av mat etter ønske har blitt mye lettere pga wolt som skaper mer tilgjengelighet nå. Samme ser man med hotellsbransjen og alle andre transporttjenester der ute. På en annen side, kan det også ha brakt noe negativt å, med tanke på transportmuligheter i dag. Før så var det kanskje drosjer man kunne benytte seg av, enn i dag hvor man har f.eks. uber, lyft osv.. Leste tidlig i dag at mange drosjeeiere har gitt fra seg løyvene sine pga mindre jobb, som resultat har bidratt til arbeidsledighet. Så jah, i flere marked kan delingsøkonomi være aktuelt og muligens i andre nedfall.

Jeg og alle andre ser at endringer som digitale plattformer og forretningsmodeller har blitt implementert , og virker å være lønnsomme for alle bedrifter både nystartede og allerede etablerte. Jah, det kan skape uro for de mer tradisjonelle virksomhetene , men er det noe korona viruset har lært oss er jo selvsagt å alltid adaptere oss til nye omgivelser uten formidling. Blir spennede nærmere mot eksamen i dette faget har, da det er ganske mye å sette seg i første omgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *