Kategorier
Uncategorized

Kunstig intelligens

Sist forelesning snakket lektor under tema om kunstig intelligens om hvordan det det har sin rolle i dag og om hvordan tanken bidrar med forandringer for verdenen fremover i tid. Det ble nevnt om mange ulike teknologier og konsepter som er allerede muligens på vei eller har ankommet.

Kunstig intelligens etter kilder handler veldig mye om innovasjon av data og teknologi basert på egne erfaringer skal kunne løse barrierer av ulike situasjoner. Disse løsningene vil f.eks. ligne på mennesker (roboter). Se på selskapet Tesla, som er en av verdenes ledende bedrifter innad transport. Og ser man på alle videoene lagret av Tesla under youtube, er det veldig sjeldent man ser en menneskelig livsform utføre noe form manuell arbeid. Da all produksjon foregår robotisert, som faktisk er veldig fascinerende. Hele systemet bidrar med effektivitet og raskhet som ingen har annerkjent noen gang.

Nyskapelser og innovasjon har også blitt kjent for noen parter som undergang av flere arbeidplasser. Uti fra eksempelet ovenfor ser vi ingen mekanikere eller analytikere noen steder. Vil det sa si at jobbene eller yrkene for mange er i fare. Det er jo med det at i den hverdagen vi er i dag kommer det mange endringer som korona viruset eller nye innovasjoner. Menes det da at man bør adaptere seg eller finne seg en annen jobb? Hvem har da ansvaret for alt det her?

Emnene og spørsmålene som reiser seg her gjør meg veldig motivert ovenfor faget her. Det blir spennende og sette seg i underveis ta det er mye å ta seg i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *