Kategorier
Uncategorized

Student under COVID-19

Etter å ha blitt ferdig med eksamener fra ifjor, skulle man nullstille og gjøre seg klar for neste semester. Det ingen viste var at semesteret skulle by på flere drastiske endringer sammenheng med skole, eksamen og sosialelivet. Korona pandemien brakte med seg store konsekvenser for samfunnet deriblant oss studenter. All forelesning ble digitalt og alle fysiske oppmøter ble avlyst. Til tross for skoleledelsen og alle lektorer som bidro sterkt for å opptrettholde god orden og assistanse for elevene, skapte viruset for meg personlig psykisk og fysisk stress.

Jeg antok ikke med det første at alle digitale forelesninger og oppgaveinnleveringer skulle bli så krevende. Men over 2 uker etter merket man at den samme gnisten eller gleden over forelesning som før ikke var det samme som hjemme. Altså stå opp fra senga og skru på pc’en, å følge med på skjermen. Det resulterte til mindre aktivitet fra min side henhold til notatskriving og minde direkte dialog man hadde tidligere med medstudenter og lektorer.

Ønske om å dra til skolen eller biblioteket har vært savnet aller mest hos meg, da det bidro med flere positive ting av hverdags livet for studenter. Man savner det, hvor man møter sine kohorter eller andre medstudenter for og lese eller lære sammen, ennå sitte alene hjemme og kommunisere via skjermen. Hadde ikke i første omgang trodd for meg at det sosiale-aktiviteten som student skulle være så verdifull enn når det ble borte. Jah, for mange studenter er det mest det akademiske som teller, men etter erfaring fra pandemien har det blitt bevvist for meg opptreden min rundt skolen var mye mer aktivt og lysende når man samarbeidet med kollegaer.

Korona viruset har bare i skapt bekymringer i skolen, men også hjemme. Ved første nedstengningen brakte det mange nedfall for studenter. Som f.eks. permitteringer. Flere studenter ble permittert og gjorde hverdagen enda vanskeligere da man måtte tenke på leie og andre kostnader. Og når regjeringen først viste frem støttefinaniseirngene for blant studenter, ble man først litt lettet. Selvom støtten var ikke akkurat mer støtte enn mer lån for oss studenter.

Desverre for mange studenter og persnolig selv mine kamerater som faktisk måtte flytte tilbake hjem igjen da de ikke klarte å holde opp med alle kostnadene på egenhånd.

Jeg mener skolen gjorde sitt beste utifra de valgmulighetene som var til rådighet. Hverdagen ble helt nytt og mange ble bekymret. Men alle ansatte ved skolen var raske med å respondere ut til studentene slik at vi var godt orientert og informert mot hva som skulle skje videre og hvordan.

I start fasen var det litt hardt å anvende seg alle reglene og gjørelsene mentalt vanskelig. Men med tid har man begynt å adaptere seg selvom man savner den normale studenthverdagen fra tidligere. Vi er heldige imotsetning til alle andre steder i verden i kampen mot korona viruset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *