Kategorier
Uncategorized

VR Teknologi

Image result for vr technology

I denne ukas forelesning var temaet blant annet digital økonomi hvor forleser gikk konkret inn på ulike teknologiske løsninger som blir implementert i hverdagen. Og da gikk Arne Krokan å snakke om VR og AR teknologi, som jeg egentlig litt kjent med fra før pga jobben min hos Elkjop Norge. Men har egentlig ikke greid å sammenflette det mot utdanningen min før nå.

Mange har sikkert vært kjent med begrepet VR med briller i gaming sammenheng antageligvis. VR betyr helt konkret virtuell virkelighet på norsk. Under snl.no/VR står det at »virtuell virkelighet er en illusjon, vanligvis generert ved hjelp av ulike informasjonsteknologi, som gir brukeren en opplevelse av å befinne seg på et annet, oppdiktet eller virkelig sted». Altså at VR teknologien skaper en mulighet for oss brukere å se en kunstig bilde av virkeligheten gjennom teknologi formatert i video enklere sagt. Bildet gir oss en illusjon av at vi er i et sted, hvor vi kan bevege oss rundt. Hjelpemidlene for virtuell virkelighet i dag VR-briller som hjelper deg å se det virkelige som er uvirkelig.

VR brukes i flere ting. Først som nevnt over, i gamingverden blant annet. VR-briller salget i år og etterspørselen rundt produktet har vært enormt hos oss i Elkjop i år. Men VR teknologien blir brukt i flere ulike organer, som f.eks. i sykehus for kirurger som kan trene seg opp før den virkelige operasjon de skal utføre. Prosessen av VR teknologi kan minke risikoen for fare og skade på mennesker her. Utdanner du seg som pilot blir du også plassert på sånne flysimulatorer ved læring og gjennomgang. VR teknoligen har blitt mer og mer anerkjent i dag, og spesielt under epidemien. Vi har begynt å tenke litt annerledes nå enn før viruset inntraff verdenen. Jeg leser stadig om hvordan VR teknoligien blir en del av markedsøfringen for flere ulike bransjer. Hos oss i Elkjøp i kjøkkenavdelingen vår skal det lanseres snart mulighet for kundene hvor de kan se kjøkkenet deres i kunstig format før det kjøpes blant annet, som øker inntrykket. IKEA har benyttet seg av teknologien fra mye tidligere. I salgsverdenen har blant annet meglere og entreprenører benyttet seg av VR. Så man ser at teknologien er i sterk vekst og endringene spesielt fra under korona tiden har brunget frem løsningen som genialt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *